top of page
Search

DE STIJGING VAN DE PRIJZEN IN BELGiË

HBVL 06.01.2022


"De aangekondigde prijsstijgingen in de supermarkten laten zich nu al voelen. Dat blijkt uit een steekproef van Het Belang van Limburg. Volgens experten is dit nog maar het begin. “Ik verwacht dat we weldra tot tien procent meer betalen dan eind vorig jaar.”

Pardon ??


De prijzen van alle basisvoorzieningen ( elektriciteit, water, gas... ), benzine, diesel, mazout, voedingsmiddelen, drank, bouwmaterialen .. kortom ALLES is al sinds 2020 spectaculair gestegen. Voedingsmiddelen is x 20-30% tov begin 2020 en bouwmaterialen kosten nu 10 maal zoveel als begin 2020. Toen bedroeg de huur van een container voor zeetransport 1.500 €, nu 15.000 €.

De auto industrie geraakt niet meer aan processoren, de elektro industrie niet meer aan chips. Er zijn enorme wachttijden.

Steeds meer fabrikanten geraken niet meer aan grondstoffen, de grote distributieketens wachten al maanden op de levering van bepaalde producten die uit voorraad zijn en ook in supermarkten worden bepaalde producten schaars ( wat ze proberen te verbergen door de lege rekken in eerste linie te vullen met wat ze wel nog in voorraad hebben ).


" Eind vorig jaar " is amper een week geleden. Als we " weldra " in supermarkten nogmaals 10% méér moeten betalen, is het hek van de dam en dit al zeker nu er een sterke inflatie is en ons geld hoe dan ook minder waard is.


https://www.hbvl.be/cnt/dmf20220105_96234080?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=hbvl&utm_content=article&utm_campaign=seeding&fbclid=IwAR0sFHs2FcbMLFIcdXHq-SFilysAx9_JVjHM45HJDoSrYD8NJNCnXaRw8sQ

4 views0 comments
bottom of page