top of page
Search

De situatie in UZ BRUSSEL op 06.10.2020

Een werknemer van UZ Brussel verschaft duiding


Een werknemer van UZ Brussel verschaft duiding:

"Er zijn 4 diensten intensieve zorgen ( IZ). Elke dienst heeft 6 IZ bedden ( dus in totaal 24 IZ bedden). Momenteel houden ze 2 IZ diensten vrij voor covid patienten ( dus 12 IZ bedden). Tot gisteren lagen er 9 bevestigde covid patienten, dus hebben ze nog 3 bedden vrij,enkel en alleen voor covid patienten. De andere 2 IZ diensten noemen we de "propere" zone, daar liggen patienten die ANDERE "intensieve" zorgen nodig hebben, maar die 2 IZ diensten liggen volledig vol. Dus de capaciteit van IZ is bijna verzadigd.

Wat betreft de covid patienten op de gewone afdeling, zijn er vandaag 28 patienten opgenomen. Daar kan ik niet precies van zeggen hoeveel bevestigde besmettingen, maar bij vermoeden, worden ze preventief daar gelegd om de andere diensten "proper" te houden. Is de test uiteindelijk toch negatief, worden ze naar de propere zone getransfereerd.

We hebben wel de nodige capaciteit, maar niet de nodige verpleegkundigen zoals bij de eerste golf."


Hoe zit het in het algemeen in alle ziekenhuizen?


Klokkenluiders:

"Interessant om weten. In opdracht van het ministerie mag een zh maar 15% capaciteit voorzien voor Corona. Zit men daar boven dan is de capaciteit dus overschreden. Betekent dus niet dat een gans zh overbezet is!!"


" Er zijn in totaal 300 IZ bedden en 1200 gewone bedden. Dat is heel wat minder dan tijdens de eerste golf. In een aantal ziekenhuizen hebben ze al weken geen patiënt meer gezien. Ze hebben geen vpk. Die zijn op tijdelijke werkloosheid gezet " Vraag : bedoelt u corona bedden en patiënten ? Antwoord : " ja "


44 views0 comments
bottom of page