top of page
Search

DE PROPAGANDA OORLOG VAN OEKRAINE

De underdog politiek van Zelenski De vele selfie video's in militair shirt van Zelenski wanneer hij de wereld als President van Oekraïne toespreekt, veelal ongeschoren, vermoeide en/of aangeslagen blik De oproep van Zelenski aan elk land, op individuele basis, via videocalls, om de samenwerking met Rusland te stoppen zoals recentelijk nog met Frankrijk waar hij gesteld heeft dat alle bedrijven " moeten " stoppen met handel drijven met Rusland De overvloed aan propaganda video's over de oorlog in Oekraïne die voor 99% fake zijn en absoluut niet overeenstemmen met de werkelijke beelden op het slagveld Het zeer eenzijdige narratief dat door de internationale ( en Belgische ) pers gebracht wordt waarbij Oekraïne als grote onschuldigde wordt voorgesteld en Rusland/Putin als de slechterik bij uitstek Het blokkeren van alle Russische Staatszenders en elk kanaal dat de Russische standpunten brengt en bewijzen voorlegt van de werkelijke situatie De mega censuur van FB van elke post waarin info over of van de Russen gepubliceerd wordt en het systematisch blokkeren van personen die iets durven te schrijven dat tegen het narratief in gaat enz.... Het wordt allemaal gefinancierd door Soros die 150 internationaal gerenomeerde PR kantoren alle propaganda laat fabriceren en ten dele ook door de EU Commissie en de Nederlandse regering. Daarnaast is er een leger van buitenlandse politieke strategen, lobbyisten in Washington DC ( en ongetwijfeld ook in de EU ) en een netwerk van mediakanalen die banden hebben met inlichtingendiensten (in de US en de EU ). Niets is echt. Het is allemaal in scène gezet. Bestudeerd. Voorbereid.

Bekijk de foto's en video's in het artikel in de link en lees de verslaggeving over deze PR oorlog waarvan u hieronder een vertaling vindt. Pikant detail : in juli 2021 werd er al een media campagne geoefend. Dit betekent dat ? Say no more, we are being fooled. Again.

Vertaling :

Sinds het Russische offensief in Oekraïne op 24 februari begon, heeft het Oekraïense leger het imago gecultiveerd van een klein, dapper leger dat het opneemt tegen de Russische Goliath. Om de perceptie van het Oekraïense militaire kaliber te versterken, heeft Kiev een gestage stroom van gesofisticeerde propaganda verspreid om de publieke en officiële steun van Westerse landen op te wekken.

De campagne omvat taalgidsen, kernboodschappen en honderden propagandaposters, waarvan sommige fascistische beelden bevatten en zelfs neonazi-leiders loven.

Achter de public relations-inspanningen van Oekraïne staat een leger van buitenlandse politieke strategen, lobbyisten in Washington DC en een netwerk van mediakanalen die banden hebben met inlichtingendiensten.

De Oekraïense propagandastrategie werd geprezen door een NAVO-commandant die aan de Washington Post vertelde: "Ze zijn echt uitstekend in stratcom - media, info-ops, en ook psy-ops." De Post gaf uiteindelijk toe dat "Westerse functionarissen zeggen dat, hoewel zij veel van de informatie die Kiev naar buiten brengt over de zich ontwikkelende situatie op het slagveld niet onafhankelijk kunnen verifiëren, met inbegrip van de aantallen slachtoffers aan beide zijden, het niettemin zeer effectieve stratcom vertegenwoordigt."

De sleutel tot de propaganda-inspanningen is een internationaal legioen van public-relationsfirma's die rechtstreeks samenwerken met het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken om informatie-oorlog te voeren. Volgens de nieuwssite PRWeek werd het initiatief gelanceerd door een anonieme figuur die naar verluidt een in Oekraïne gevestigd public relations bedrijf heeft opgericht. "Vanaf het eerste uur van de oorlog hebben we besloten om ons aan te sluiten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken om hen te helpen de officiële bronnen te verspreiden om de waarheid te laten zien," vertelde de naamloze figuur aan PR Week. "Dit is een hybride oorlog: de mix van bloedig strijden met een enorme desinformatie- en nepcampagne geleid door Rusland [sic]."

Volgens de anonieme figuur hebben meer dan 150 public relations bedrijven zich aangesloten bij de propaganda blitz. De internationale inspanning wordt geleid door PR Network mede-oprichter Nicky Regazzoni en Francis Ingham, een topconsultant op het gebied van public relations met nauwe banden met de regering van het Verenigd Koninkrijk. Ingraham werkte eerder voor de Britse Conservatieve Partij, zit in de Britse Government Communication Service Strategy and Evaluation Council, is Chief Executive van de International Communications Consultancy Organisation, en leidt de ledenorganisatie voor Britse lokale overheidscommunicatoren, LG Comms. "We hebben het voorrecht gehad om de inspanningen ter ondersteuning van de Oekraïense regering in de afgelopen dagen te helpen coördineren," vertelde Ingham aan PRovoke Media. "Bureaus hebben hele teams ter beschikking gesteld om Kiev te ondersteunen in de communicatieoorlog. Onze steun aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne is onwrikbaar en zal zo lang als nodig worden voortgezet."

Nu een anonieme Oekraïense figuur zich heeft gevoegd bij twee van de top public relations figuren in de propaganda blitz van de Kievse regering, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne een dossiermap verspreid (gearchiveerd) met materiaal dat public relations bureaus instrueert over "kernboodschappen," goedgekeurd taalgebruik, inhoud voor ontkrachte propaganda constructies, extreem-rechtse en Neo-nazi propaganda.

De map wordt beheerd door Yaroslav Turbil, op zijn LinkedIn-pagina omschreven als "Hoofd van Ukraine.ua - Oekraïnes digitale ecosysteem voor wereldwijde communicatie. Strategische Communicatie & Landelijke Merkpromotie." Turbil heeft gewerkt bij meerdere "civil society" organisaties die nauw gelieerd zijn aan de Amerikaanse overheid en liep stage bij Internews, een organisatie gelieerd aan de Amerikaanse inlichtingendiensten die opereert onder het mom van het bevorderen van persvrijheid.

Onder de propagandistische constructies die in het dossier worden verspreid, is een video van het incident op Slangeneiland, waarvan al snel werd bewezen dat het niet waar was, waarbij Oekraïense grenswachten die op een klein eiland waren gestationeerd, zouden zijn gedood nadat zij een naderend Russisch oorlogsschip, dat hen had aangespoord zich over te geven, hadden gezegd "Rot zelf op". President Zelensky gaf een persconferentie om aan te kondigen dat hij de mannen de medaille van Held van Oekraïne zou toekennen toen de mainstream media het verhaal wijd en zijd verspreidden. De zogenaamd dode soldaten doken echter al snel levend en wel op, waarmee hun heldendaad een farce bleek te zijn.

Ondanks het feit dat het verhaal als vals is bewezen, bevat het dossier een propagandavideo waarin het verhaal wordt gepromoot. Een andere map in het dossier wordt beheerd door de Oekraïense MFA grafisch kunstenaar Dasha Podoltseva en bevat honderden propagandabeelden die door kunstenaars in Europa en de Verenigde Staten zijn ingezonden.

Sommige bevatten algemene "geen oorlog"-boodschappen, terwijl tientallen andere afbeeldingen "Het spook van Kiev" - een heldhaftige Oekraïense piloot die niet blijkt te bestaan - en het nep-incident "Slangeneiland 13" ophemelen.

Veel afbeeldingen bevatten xenofobe en racistische taal, en sommige zijn expliciet in hun lofprijzingen voor prominente Oekraïense neonazi's, waaronder C14-leider Jevhen Karas, de fascistische paramilitaire Rechtse Sector, en het neonazistische Azov Bataljon. Meerdere afbeeldingen roepen op tot "Banderite smoothies" - een verwijzing naar Molotov cocktails genoemd naar wijlen OUN-B commandant Stephan Bandera, die samenwerkte met nazi-Duitsland in de massamoord op Joden en etnische Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een andere afbeelding toont een boek met de titel: "Encyclopedie van Ongeneeslijke Ziekten", waarin Rusland, Wit-Rusland, Noord-Korea, Syrië en Eritrea staan vermeld.

Buitenlandse extremisten stromen toe in Oekraïne Het dossier bevat ook een link naar een pagina van het ministerie van Buitenlandse Zaken met de naam "Vecht voor Oekraïne", die instructies bevat voor buitenlanders die zich willen aansluiten bij de door neonazi's geïnfesteerde strijdkrachten van Oekraïne - die het "Internationale Verdedigingslegioen van Oekraïne" worden genoemd.

Na Zelensky's oproep aan buitenlandse strijders om een brigade te vormen, zijn strijders van over de hele wereld, waaronder de VS, het VK, Canada, Australië, Spanje, Colombia, Brazilië, Chili, en meer, afgereisd om het op te nemen tegen de Russische strijdkrachten. Anderen zonder gevechtstraining of -ervaring zijn gekomen voor "oorlogstoerisme" - wat een Britse soldaat "kogelvangers" noemde. Volgens de Oekraïense regering hebben tienduizenden mensen gehoor gegeven aan hun oproep, maar sommige commentatoren twijfelen aan die cijfers en noemen het een "PR-oefening".

De buitenlanders die naar Oekraïne zijn gereisd, zijn echter op een veel ernstiger realiteit gestuit dan zij hadden verwacht. De Russische luchtmacht heeft militaire installaties gebombardeerd in de buurt van waar de buitenlandse strijders sliepen. Een Spaanse strijder, die naar het naburige Polen was gevlucht, beschreef het bombardement als een "boodschap" die duizenden had kunnen doden. Evenzo waarschuwde een Amerikaanse strijder die zich in een ambulance verborg om aan de frontlinies te ontkomen, dat de Oekraïense autoriteiten buitenlanders doodden die besloten niet te vechten, en noemde het een "valstrik".

Een document in het dossier geeft een overzicht van aanvaardbare taal over het conflict met Rusland zoals bepaald door de Oekraïense regering. "Dergelijke Russische clichés als 'referendum op de Krim' of 'wil van het volk van de Krim' zijn absoluut onaanvaardbaar", aldus het document, verwijzend naar het in 2014 met overweldigende meerderheid gehouden referendum om zich af te scheiden van Oekraïne. Het document acht de termen "burgeroorlog in Donbass", "intern conflict", "conflict in Oekraïne" en "Oekraïense crisis" onaanvaardbaar om de oorlog van het Oekraïense leger met de afgescheiden republieken van de Donbass-regio te beschrijven. Dit, ondanks het feit dat het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Mensenrechten schat dat 14.200 mensen, waaronder 3.404 burgers, zijn gedood in interne gevechten in Oekraïne sinds 2014. In plaats van deze zinnen roept het document op tot het gebruik van de termen "Gewapende agressie door de Russische Federatie in Donbass, internationaal gewapend conflict, Russische oorlog tegen Oekraïne, Russisch-Oekraïens gewapend conflict."

Kernboodschappen Een ander document, getiteld "Key Messages" bevat specifieke propagandaclaims die op grote schaal werden verspreid in de gangbare westerse media, maar die sindsdien in diskrediet zijn gebracht. Zo wordt onder meer beweerd dat "heel Europa op de rand van een nucleaire ramp werd gebracht, toen de Russische troepen de grootste kerncentrale van Europa, Zaporizja, begonnen te beschieten". De directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, Rafael Mariano Grossi, zei echter dat het gebouw dat door een Russisch "projectiel" in de kerncentrale van Zaporizja werd getroffen, "geen deel uitmaakte van de reactor" maar in plaats daarvan een opleidingscentrum was. De Russische troepen lieten de Oekraïense arbeiders de centrale verder bedienen. Een ander deel bedankt Turkije voor het besluit "om de toegang van Russische oorlogsschepen tot de Zwarte Zee te blokkeren". De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft echter de Bosporus en de Dardanellen afgesloten voor alle militaire schepen, waardoor zowel NAVO- als Russische schepen geen toegang hebben tot de Zwarte Zee.

Een van de kernboodschappen van het document is een dankbetuiging aan de "antioorlogsdemonstraties van burgers uit vele landen over de hele wereld, die blijk geven van krachtige steun aan Oekraïne bij de verdediging tegen Rusland."

Dit verwijst naar de grote pro-Oekraïense demonstraties in Europa, waarbij de VS en de NAVO werden opgeroepen een no-fly zone boven Oekraïne in te stellen en Russische militaire vliegtuigen neer te schieten, waardoor het conflict zou kunnen uitmonden in een wereldoorlog tussen nucleair bewapende mogendheden. "Ondanks de Russische propaganda is er geen sprake van discriminatie op grond van ras of nationaliteit, ook niet als het gaat om het overschrijden van de staatsgrens door buitenlandse burgers", aldus het Oekraïense document. Talrijke video's en rapporten hebben echter aangetoond dat de Oekraïense autoriteiten Afrikanen beletten de gevechten te ontvluchten. Zelfs de New York Times - nauwelijks een bastion van Kremlin-propaganda - publiceerde een rapport waarin deze racistische praktijken werden gedocumenteerd.

In een bericht staat: "Op 16 maart hebben de Russische troepen een bom laten vallen op een theater waar tot 1300 burgers onderdak vonden. Het aantal slachtoffers is nog onbekend." Zoals Max Blumenthal echter meldde, lijkt de explosie het resultaat te zijn van een valse vlag operatie, opgezet door het Neo-Nazi Azov Bataljon en bedoeld om een NAVO-interventie op gang te brengen.

Door de NAVO gesteunde troll farms Uit een ander anoniem onderzoek blijkt hoe Oekraïense pr-bedrijven gerichte advertenties hebben gebruikt om Russische internet- en sociale-medianetwerken te ondermijnen met berichten die oproepen tot economisch isolement van Moskou en "stop de oorlog". Deze inspanning wordt geleid door Bezlepkin Evgeny Vitalievich, die de schuilnaam Evgeny Korolev gebruikt, samen met Pavel Antonov van de Targetorium organisatie. Vanachter zijn pseudoniem Korolev heeft de Oekraïense informatiestrijder een bericht op zijn Facebook-pagina gezet (nu privé) waarin hij opschept dat de Facebook-advertenties van zijn bedrijf in drie dagen tijd 30 miljoen hits hebben opgeleverd.

Tegelijkertijd heeft Facebook Russische staatsmediakanalen geblokkeerd om advertenties te plaatsen en inhoud te gelde te maken. Er zijn verschillende nepaccounts voor mediakanalen als Russia 24 ontstaan, waardoor het authentieke account onder een reeks bedriegers bedolven is geraakt. Facebook heeft ook verklaringen van Russische functionarissen, waaronder het ministerie van Defensie, als "vals" gemarkeerd. Deze campagne is naar verluidt uitgevoerd op aanbeveling van StopFake, een zelfbenoemd "fact checking" verkooppunt dat wordt gefinancierd door de National Endowment for Democracy, Atlantic Council, de Tsjechische en Britse ministeries van Buitenlandse Zaken, en de International Renaissance Foundation, die wordt gefinancierd door de Open Society Foundation van miljardair George Soros.

StopFake werd in maart 2020 door Facebook ingehuurd om "de stroom van Russische propaganda in te dammen", maar bleek meerdere figuren in dienst te hebben die nauw verbonden waren met gewelddadige neonazi's. De journalist die meeschreef aan de onthulling ontving doodsbedreigingen en ontvluchtte uiteindelijk Oekraïne. Deze onthullingen hebben Facebook er blijkbaar niet van weerhouden op de organisatie te vertrouwen voor censuuradviezen.

Ondertussen hebben Russische hackers een openbaar Google-document gevonden (sindsdien privé gemaakt, hier geüpload) waarin de propaganda-operatie wordt gedetailleerd, die is verspreid in Telegram-kanalen van "creatieve boerderijen". "Hier vindt u links naar Oekraïense media die promotie behoeven, botaccounts met logins en wachtwoorden van waaruit anti-oorlogsberichten en berichten met nepberichten over het ministerie van Defensie naar gebruikers zijn gestuurd, stellingen en specifieke instructies over welke berichten en welk publiek moeten worden geborduurd," zo luidt het onderzoek.

Een andere campagne wordt geleid door Nataliya Popovych, de oprichter van het public relationsbureau One Philosophy in Kiev. Uit het LinkedIn-profiel van Popovych blijkt dat ze heeft gewerkt met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en voormalig president Petro Porosjenko heeft geadviseerd. Ze is ook medeoprichter en bestuurslid van het Ukraine Crisis Media Center, een propagandatak die wordt gefinancierd door onder meer het U.S. Agency for International Development, de National Endowment for Democracy, de U.S. Embassy en de NAVO.

In een artikel in Campaign Asia worden verschillende public-relationsfirma's genoemd die bij deze inspanning betrokken zijn. Een van hen is Richard Edelman, CEO van Edelman PR. Edelman is ook lid van de Raad van Bestuur van de Atlantic Council en het World Economic Forum.

"Geopolitiek is de nieuwe test voor vertrouwen geworden. We zagen dit met de beschuldigingen van mensenrechtenschendingen in Xinjiang en de oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft dit alleen maar versterkt," zei hij, waarbij hij een link legde met de Amerikaanse propagandacampagne rond China's deradicaliseringscampagne voor Oeigoerse moslims.

PR goedgekeurde mediakanalen In een artikel in PRWeek worden verschillende figuren beschreven die deel uitmaken van wat zij beschrijven als een "PR-leger" dat "vecht in de informatieve frontlinie" tegen de "barbaarse genocide op Oekraïners" van Rusland. "Propaganda is hetzelfde als echte dodelijke wapens," verklaart Marta Dzhumaha, PR-manager bij gezondheidszorgbedrijf BetterMe.

Julia Petryk, hoofd public relations van MacPaw, biedt een lijst van goedgekeurde mediakanalen aan, opgesteld door haar collega Tetiana Bronistka, een voormalig medewerker van het Oekraïense bureau van de procureur-generaal. De lijst bevat Russischtalige en Engelstalige bronnen, alsmede Telegramkanalen. Deze "geverifieerde bronnen die objectief verslaan wat er in Oekraïne gebeurt" zijn echter allesbehalve onafhankelijk. De meeste van hen zijn verbonden aan de Amerikaanse en Europese regeringen en miljardairstichtingen.

Ze vermeldt ook verschillende Russischtalige websites Novaya Gazeta - Verbonden met en naar verluidt gefinancierd door de National Endowment for Democracy Meduza - Gefinancierd door de regering van Letland, OAK Foundation, Open Society Foundation oliemagnaat Mikhail Khodorovsky, en Zweden Dozhd - SREDA stichting, Europese Commissie Holod Media - een zijtak van Meduza - in PBS en CNN geprezen als "onafhankelijke media" Stelde voor dat Leningrad in de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's had moeten worden overgegeven en klaagde erover dat zij een "vijfde colonne" worden genoemd omdat zij door westerse mogendheden worden gefinancierd BBC Russia - Britse overheidsmedia Current Time TV - Gecreëerd door de door de CIA opgerichte propagandazender Radio Free Europe/Radio Liberty in samenwerking met Voice of America Censor - gefinancierd door hoofdredacteur Yuri Butusov, voormalig adviseur van de minister van Defensie van Oekraïne 200RF - een website van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken die beweert foto's en documenten te publiceren van de Russische soldaten die gevangen zijn genomen en in de strijd zijn gedood Onder de genoemde Telegram-kanalen zijn: Radio Svoboda - Door de CIA opgericht propaganda-orgaan Radio Free Europe/Radio Liberty Espresso TV, grotendeels in handen van de vrouw van het voormalige Oekraïense parlementslid Mykola Knyazhytsky Censor.net, voorheen de grootste mediasite in Oekraïne, met als motto "Rusland ten val brengen", en waarvan de eigenaar een "parade van internationale trollen" beheert.

Inlichtingenoperaties Terwijl de pr-firma's inhoud verspreiden, beheren CIA-knipsels en miljardairstichtingen de mediakanalen waaraan zij die inhoud ontlenen. De kern van deze operatie is een project genaamd de Russian Language News Exchange dat het product was van een in 2016 opgericht netwerk van oppositiemediakanalen die actief zijn in post-Sovjetlanden, zoals bleek uit een onderzoek van het Russische media-agentschap, RIA FAN. In juli 2021 vloog een groep journalisten naar Warschau voor mediatraining na te zijn vrijgesteld van coronavirus-gerelateerde beperkingen en quarantaine orders door de hoogste medische autoriteiten van Polen. Onder de zes journalisten bevonden zich Andrey Lipsky, adjunct-hoofdredacteur van Novaya Gazeta, en Yuliia Fediv, CEO van Hromadske TV media, een van de meest bekeken netwerken in Oekraïne. De training, die van 19 tot 21 juli achter gesloten deuren werd gehouden, was getiteld "Media Network 2021+" en nauw verbonden met Mediaset, ook bekend als de Russian Language News Exchange, een netwerk dat in 2015 werd opgericht. De website van Russian Language News Exchange is karig, met weinig beschikbare informatie over haar activiteiten - blijkbaar privé gemaakt sinds de publicatie van het onderzoek van RIA FAN.

Hoewel het beweert onafhankelijk te zijn, is Russian Language News Exchange een project van Free Press Unlimited, gefinancierd door de Nederlandse regering en de Europese Commissie. Momenteel omvat de website 14 mediakanalen die als "knooppunten" fungeren en elkaars artikelen in verschillende landen wederzijds publiceren. De inleidende video van de website wordt gepresenteerd door Maxim Eristavi, een voormalig verslaggever van Radio Free Europe en oprichter van Hromadske. Tegenwoordig leidt hij het Millennium Leadership Program bij de denktank van de NAVO en de wapenindustrie, de Atlantic Council.

Sinds zijn oprichting heeft Mediaset gecoördineerd tussen verkooppunten in Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Moldavië, Rusland en Oekraïne. In maart 2021 is Mediaset uitgebreid met het Colab Medios Project, dat is opgezet via het Free Press Unlimited Viable Media for Empowered Societies (VIMES) programma. In het kader van dit programma werden opleidingen voor journalisten georganiseerd en werden artikelen van de El Salvadoraanse krant El Faro gepubliceerd in Euroradio (Wit-Rusland), Coda (Georgië), en Ziarul de Garda (Moldavië).

Op 4 maart, enkele dagen nadat Rusland zijn militaire offensief had gelanceerd, werd een nieuw project opgericht, de Media Lifeline Ukraine. De volgende dag hield Free Press Unlimited een spoedconferentie voor Oekraïne met Hromadske mede-oprichters Maxim Eristavi en Nataliya Gumenyuk. Tijdens de bijeenkomst werd opgeroepen om 2 miljoen euro in te zamelen voor het project. "Alleen met voortdurende steun van buitenaf zullen lokale media hun werk kunnen blijven doen", zo luidt de introductiepagina. Dagen later kondigde Free Press Unlimited een partnerschap aan om een nieuw gezamenlijk project van Reporters Without Borders en haar Oekraïense partner, het Instituut voor Massa-informatie, genaamd The Lviv Press Freedom Center, te ondersteunen. Het Institute for Mass Information wordt geleid door USAID communicatiemedewerker Oksana Romaniuk en wordt gefinancierd door USAID en de Britse regering.

Washington DC lobbyisten kwispelen met de straat zoals de hond Terwijl public relations bedrijven en propaganda-operaties van inlichtingendiensten zich richten op het publiek, lobbyen lobbyisten in Washington DC in het Congres om de oorlog in Oekraïne te verlengen Daniel Vajdich, een geregistreerde buitenlandse agent en lobbyist voor de Oekraïense Federatie van Werkgevers in de Olie- en Gasindustrie, de grootste in Oekraïne, werkt namens Volodymyr Zelensky om bij leden van het Congres te lobbyen om meer wapentransporten naar Oekraïne goed te keuren. Hij staat nu aan het hoofd van Yorktown Solutions, adviseerde eerder de campagnes van Ted Cruz en Scott Walker en is een niet-resident senior fellow bij de Atlantic Council.

"Stingers, Javelins, en laten we de kwestie van de gevechtsvliegtuigen uitzoeken," vertelde hij aan Politico, en beweerde dat Rusland probeert een "genocide" uit te voeren en "bepaalde gebieden van Oekraïne te ontvolken."

Vajdich schreef ook Zelenskyy's toespraak van 16 maart voor het Amerikaanse Congres, waarin hij Martin Luther King Jr.'s 'I Have a Dream' toespraak citeerde om op te roepen tot een no-fly zone boven Oekraïne. De toespraak van 23 februari van de Oekraïense permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, Sergiy Kyslytsya, voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is geschreven door SKDKnickerbocker-directeur Stephen Krupin, een voormalig senior speechschrijver van president Barack Obama die uitgebreid heeft gewerkt aan de 2020-campagne van Biden.

De meest prominente onder de geregistreerde lobbyisten die de belangen van de Oekraïense overheid en het bedrijfsleven behartigen is Andrew Mac, die ook heeft bijgedragen aan het schrijven van Zeleneksyy's toespraak tot het Congres. Mac registreerde zich in 2019 als lobbyist voor Zelensky en leidt het Washington DC-kantoor van het Oekraïense advocatenkantoor Asters Law.

Het lobbybedrijf Your Global Strategy, opgericht door Shai Franklin, die verbonden is geweest aan tal van zionistische organisaties, waaronder het World Jewish Congress en de Anti-Defamation League, gebruikt ook zijn invloed bij lokale functionarissen in de VS. Franklin heeft ontmoetingen opgezet tussen Kharkiv-burgemeester Ihor Terekhov en Amerikaanse burgemeesters, waaronder Eric Adams in New York City, Michelle Wu in Boston en Lori Lightfoot in Chicago. Hij probeert ook een ontmoeting tot stand te brengen tussen Amerikaanse ambtenaren en de burgemeesters van Odessa en Kiev. Op een mediakanaal dat eigendom is van de vrouw van de burgemeester van Kiev was onlangs een presentator te zien die opriep tot genocide tegen de Russen, te beginnen met de kinderen. Franklin zei dat hij samenwerkt met de Oekraïense regering van president Volodymyr Zelenskyy om virtuele ontmoetingen op te zetten tussen de burgemeesters van Odessa en Kiev en hun Amerikaanse collega's.

De in Maryland gevestigde advocaat Lukas Jan Kaczmarek werkt ook namens het Oekraïense ministerie van Defensie aan meer Amerikaanse wapenzendingen, en probeert met name zendingen van wapens te regelen van Kel-Tec CNC Industries in Cocoa, Florida, naar de stad Odessa in Oekraïne. Voormalig Amerikaans ambassadeur in Rusland Michael McFaul beschreef het netwerk van public relations professionals en lobbyisten rond Zelenskyy. "Dit zijn mensen rond de heer Zelenskyy die als het ware de tussenpersonen en gesprekspartners zijn. Zij hebben al lange tijd contacten met de Amerikaanse elites en de Amerikaanse media," zei hij.

McFaul en John E. Herbst, voormalig ambassadeur van de VS in Oekraïne en senior directeur van het Eurasia Center van de Atlantic Council, treden op als informele adviseurs van Zelenskyy. McFaul vertelde Politico dat hij "waarschijnlijk elke dag" met Oekraïense regeringsfunctionarissen spreekt, en "hen heeft geholpen connecties te maken met NBC of MSNBC producenten." McFaul vertelde onlangs aan MSNBC's Rachel Maddow dat "Hitler geen Duitstalige mensen heeft vermoord, waarmee hij geconfronteerd werd met beschuldigingen van Holocaustontkenning. Zelenskyy had ook een "strategisch videogesprek" met McFaul voordat hij de democraten van het Huis toesprak. Met een machtig Russisch leger dat aan de zijde van de DPR- en LPR-strijdkrachten vecht, lijkt de nederlaag van het Oekraïense leger nabij, tenzij de Verenigde Staten en de NAVO rechtstreeks de confrontatie met de Russische strijdkrachten aangaan, een scenario dat president Biden al heeft uitgesloten. Lobbyisten blijven niettemin volharden in hun campagne om het Oekraïense leger af te schilderen als underdogs die klap na klap incasseren tegen de Russische hordes. Op die manier helpen ze de oorlog te verlengen en het bloedbad voort te zetten.


https://www.mintpressnews.com/ukraine-propaganda-war-international-pr-firms-dc-lobbyists-cia-cutouts/280012/?fbclid=IwAR3cg7rEbn14UdtfTuz-65ozQfLIMAzUwwQ6uNlRUQFDZosHtxBy-rEkjMU

5 views0 comments
bottom of page