top of page
Search

De horeca, dixit de politiek en "de experten"Even samenvatten.....


04.09.2020. VRT. "Weinig besmettingshaarden in horeca, zegt Agentschap Zorg en Gezondheid" "Tot nu toe zijn er weinig besmettingshaarden vastgesteld in de horeca. Dat blijkt uit gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat Agentschap kijkt waar er clusters van coronabesmettingen zijn, meerdere besmettingen dus, en dat blijkt maar zelden in de horeca te zijn. Toch zullen die contacten in de toekomst beter worden opgevolgd." https://www.vrt.be/.../weinig-besmettingshaarden-in.../...

Zie eerdere post.


01 en 02.10.2020 (na de zgn zwijgstaking van Marc van Ranst) Erika Vlieghe en Marc Van Ranst zingen in koor "de horeca zijn grote besmettingshaarden, de maatregelen moeten dringend verstrengd worden".

Werd die bewering onderbouwd ? Natuurlijk niet. Dat doen ze nooit. Dat hoeft niet. Als zij zeggen dat het zo is, dan is het zo.


06.10.2020 : het Overlegcomité beslist met consensus ( ttz elk lid is akkoord ) om de maatregelen te verstrengen en café uitbaters in gans het land met ingang van 09.10.2020 gedurende één maand te verplichten tot sluiting om 23 u omdat " de horeca grote besmettingshaarden zijn ".


06-07-08/10.2020: de kranten staan bol met koppen zoals " geen harde bewijzen " en de café uitbaters verzetten ook zich in grote getale tegen deze nieuwe maatregel. Zij geven aan dat hen NOG NOOIT om de mededeling van contactformulieren is gevraagd wat wordt bevestigd door diverse peilingen op social media waar vele honderden café uitbaters UNANIEM verklaren dat zij al een paar maanden de contactformulieren bijhouden maar niemand deze ooit opgevraagd heeft en zij zelfs niet weten waar zij deze formulieren naar toe kunnen sturen wegens nooit medegedeeld. Het systeem werkt voor geen meter of, beter gezegd, er is er geen.


08.10.2020 FRANK VDB IN DE KAMER : "Is er wetenschappelijk bewijs ? Collega's ik ga u frustreren, ik ga u teleurstellen. Hard wetenschappelijk bewijs dat zegt, nu moet u dit doen en nu moet u dat doen .... de wetenschap is onzeker. De data zouden beter kunnen. Maar we zijn niet in zekerheid. We ageren in onzekerheid, in wetenschappelijke onzekerheid, maar de politiek moet beslissen."

Zie eerdere post met beeldmateriaal van zijn uitspraken.


11.10.2020 Franck Vandenbroucke in VTM Nieuws : " De cijfers zijn dramatisch.Ik hoop dat we er zullen komen met de nieuwe maatregelen die de regering vorige week nam." “Een nieuwe lockdown is niet van de tafel als de coronacijfers blijven stijgen.”

Welke cijfers ? We hebben er het raden naar. Hij zegt het niet en het wordt hem ook niet gevraagd.


11/12/13/14.10.2020 Ik maak, via diverse emails alle bewijzen die ik de afgelopen maanden verzameld heb met omstandige duiding over aan corona commissaris Pedro Facon, Frank Van Den Broucke en een lid van Celeval. Ik bewijs A+B op basis van een auditverslag dat de cijfers van Sciensano volkomen foutief zijn, zij wat betreft de ziekenhuisopnames het aantal mensen die het ziekenhuis dagelijks verlaten NIET in mindering brengt maar enkel nieuwe ziekenhuisopnames boekt, dat tussen 26.09 en 14.10 1.370 het ziekenhuis hebben verlaten en er op datum in gans het land maximum 337 mensen in het ziekenhuis kunnen liggen in plaats van 1.788. Ik bewijs daarenboven dat zelfs de nieuwe ziekenhuis opnames die Sciensano registreert even zo foutief zijn omdat het dagcijfer per provincie niet overeenstemt met het aantal nieuwe bedden dat er dagelijks in elke provincie bij komen Wat betreft de overlijdens bewijs ik aan de hand van officiële stukken dat deze zich vrijwel allemaal in de categorie van de bejaarden bevinden, dat de stijging te wijten is aan het feit dat een groot deel van overlijdens vermoedelijke overlijdens zijn zonder test ( staat letterlijk op de site van het Agentschap Zorg en Gezondheid ) en het aantal overlijdens zeer laag is in verhouding tot het gemiddeld aantal overlijdens in een normaal jaar en nog véél, véél meer. Zowel Pedro Facon als Franck Vandenbroucke bedanken mij hartelijk. Maw ZIJ WETEN HOE DE VORK AAN DE STEEL ZIT.


Ik wacht in spanning af of de maatregelen op basis van deze grote hoeveelheid bewijzen zullen versoepeld worden want.. je kan toch niet ernstig menen dat er nog een grond bestaat als de bewijzen op tafel liggen van de werkelijke toestand, toch ?

16.10.2020 Het Overlegcomité beslist onder andere om de maatregelen opzichtens te Horeca te verstrengen en met ingang van maandag 19.10.2020 volledig te sluiten voor één maand ( met een evaluatie na 2 weken ).


Complete consternatie. Dit kan toch niet zijn ? Op basis van wat ? We hebben er het raden naar. Er zijn nog altijd geen "harde bewijzen " dat de horeca grote besmettingshaarden zijn en... de contact formulieren zijn nog altijd niet opgevraagd.

16.10.2020 VRT Nieuws 19 u Franck Vandenbroucke : "Dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat, voldoende om te besluiten om de horeca in zijn geheel gedurende minstens 1 maand te sluiten? Dat is een misverstand. De noodzaak "om het aantal contacten tussen mensen te herleiden volstaat om de maatregel te rechtvaardigen. “Daar bestaat veel wetenschappelijke literatuur over.” Zie hieronder.


Dus ... op 08.10 " geen wetenschappelijk bewijs, de wetenschap is onzeker, wij zijn onzeker " en 8 dagen later, nog altijd geen wetenschappelijk bewijs dat horeca grote besmettingshaarden zijn maar dat is een misverstand, er bestaat veel wetenschappelijke literatuur over? Dus...de feitelijke toestand is totaal irrelevant ? Het staat in de boekskes dat horeca grote besmettingshaarden zijn ? Welke boekskes ? SHOW US THE EVIDENCE.


17.10.2020 Erika Vlieghe doet er nog een schepje bovenop. "We hebben absoluut wel bewijzen, van clusters van besmettingen in restaurants in China en Japan bij de eerste golf’, alleen binnen België is de soliditeit van ons clusteronderzoek nog niet goed genoeg en nog niet sterk genoeg, maar de afwezigheid van bewijs wil daarom nog niet zeggen dat er geen bewijs is".

Dus..... in België wordt de ganse horeca gedurende één maand gesloten omwille van vaststellingen ... in China ... tijdens de eerste golf ? ( welke bewijzen we natuurlijk ook niet te zien krijgen)


Als het de norm wordt dat " de afwezigheid van bewijs daarom niet wil zeggen dat er geen bewijs is " en een eventuele feitelijke situatie op een ander continent zovele maanden geleden als maatstaf gelden voor het sluiten van de horeca, dan is het armzalige Belgistan verworden tot een banananrepubliek dat beheerd wordt door hersenloze apen die enkel handelen in hun eigen belang.

204 views1 comment

1 Comment


Unknown member
Oct 18, 2020

Wordt er dan toch een plan gevolgd?

Like
bottom of page