top of page
Search

DAT KOMT ER VAN ...

Putin wil voor de gasleveringen aan de EU nog enkel betaald worden in roebels, Russische centen dus. Geen dollars. Vorige week heeft Putin al een akkoord gesloten met China en de Verenigde Arabische Emiraten om alle export van Russisch gas, olie, graan, ijzer, aluminium, staal enz... uitsluitend te verrichten in roebels. Bovendien hebben Rusland en China onderling al een nieuw betaalsysteem op poten gezet dat gelijkwaardig is aan SWIFT. Dit bestond al eerder maar bevond zich nog in de kinderschoenen. Nu dus niet meer. En... de Russische banken brengen nieuwe creditcards uit ter vervanging van Visa en Mastercard.

Tot daar dus de impact van de sancties van de EU en de US.... Nul, nada, nikske, zero. De sancties hebben een averechts effect. De EU is de pineut. Zij heeft zichzelf niet één keer maar meerdere keren in de voet geschoten ( maar dat wisten we al ). De EU is voor 40% van haar gasbevoorrading afhankelijk van Rusland. De kraan van Nordstream 1 is door Rusland dicht gedraaid. Nordstream 2 is door Duitsland zelve opgeschort. We hebben een probleem en dat probleem kan enkel opgelost worden door terug gas aan te kopen via Rusland. Wat Noorwegen en Spanje kunnen aanleveren is te weinig. Van gasleveringen door Qatar horen we eigenaardig genoeg niets meer. Kink in de kabel ? Bovendien belooft Putin heel goede gasprijzen, waar geen enkele leverancier tegenop kan. Maar... het moet wel betaald worden in roebels. How about that huh ?

De US dollar is de reserve munt. Alle handelstransacties gebeuren in USD. Door Rusland uit te sluiten van het SWIFT betaalsysteem heeft de EU, de US een enorme hak gezet. De US dollar zal haar positie als reserve munt verliezen. Dat was eerder al voorspeld door monetaire obeservatoren.

Hiermee ligt dus meteen ook het plan van de globalisten op de schop. Een wereldregering, één globale wereldmunt ? It ain't going to happen. De US dollar zal devalueren in waarde. De Euro IS al ferm aan het devalueren en zal nog sterker in waarde zakken door de hyperinflatie ( zie eerdere post ). De roebel, de yen, de dinar en andere vreemde munten zullen een heropleving kennen.

De elite dacht in al haar arrogantie dat ... maar Putin en co hebben ze goed liggen. Zowel hij als Xi hebben veel handjes geschud met de leden van WEF, mee gekonkeld en overleg gepleegd over allerlei plannen om al hun geheimen te kennen, laten uitschijnen dat ... om dan uiteindelijk een heel andere, eigen koers te varen. Trust no one geldt ook voor de elite. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ene Biden en ene Von Der Leyen woest zijn. Als ik dan bedenk dat Biden gisteren nog de pretentie had om op tell-a-vision te verklaren dat een New World Order in de maak is met één wereldregering en hij degene die is die dit zal leiden ( hij sprak over " we " maar dat is het Koninklijk meervoud dat hij hanteerde voor " ik " ).... tjonge, tjonge. Hij zal nog verschieten.

Ik zei het eerder al. Putin is een strateeg. En, een hele goeie. Hij kan bovendien rekenen op de steun van China, Syrië, Irak, Lybië, UAE en alle landen die nog een rekening te vereffenen hebben met de US. Dat zijn er wel wat. Het worden spannende tijden.....

https://www.youtube.com/watch?v=x-FItg7uqmk

3 views0 comments
bottom of page