top of page
Search

Complete lockdown gerechtvaardigd?


Gezien het Overlegcomité samen zit om een volledige lockdown zoals in maart te bespreken (cf de eis van de "experten" en de corona commissaris), heb ik het middag journaal op VRT en vervolgens op VTM bekeken om de vinger aan de pols te houden.

Ik ben verward. Wat ik gezien en gehoord heb stemt nl. niet overeen met wat ik zie in de cijfers die ik er meteen bij genomen heb.


Pierre van Damme zegt "er wordt nog enkel getest bij mensen die symptomen hebben, in werkelijkheid is het aantal besmetten zonder symptomen wellicht 18% hoger".

Vreemd....


Volgens de Excel's van Sciensano is het ritme van het aantal testen de afgelopen weken en dagen nl. NIET verminderd.

Op 28.10.2020 (laatst geregistreerde cijfers ) zijn er 57.700 mensen getest waarvan 11.174 in Antwerpen, 2.226 in Waals-Brabant, 6.968 in Brussel, 8.910 in Henegouwen, 7.572 in Luik, 3.766 in Limburg, 1.616 in Luxemburg, 3.474 in Namen, 10.704 en Oost-Vlaanderen en 1.289 zonder vermelding van provincie of enige andere data.

(er zitten elke dag duizen(den) NA's in alle cijfers wat ook hoogst eigenaardig is gezien alle data over gemaakt wordt door specifieke instanties en/of labo's en/of ziekenhuizen die perfect definieerbaar zijn).

Van de 57.700 getesten hebben er 18.180 positief getest.

Dat is 31,51% positief en... 68,49% negatief. Waarom wordt er gezegd dat er enkel nog mensen met symptomen getest worden en alle andere niet? Dat klopt toch voor geen meter als 68,49 % negatief test?

Vreemd....

Tenandere... als 18.180 positief getesten dixit de beweringen van Pierre Van Damme allemaal symptomen hebben, hoe komt het dan dat er maar 673 mensen opgenomen zijn in een ziekenhuis? Wat met de andere 17.507 van 28.10? En alle andere positief getesten van de voorgaande dagen waarvan ook slechts een kleine minderheid is opgenomen in een ziekenhuis?

Vreemd...


Pierre Van Damme en corona commissaris Pedro Facon zeggen dat de verstrengde maatregelen (sinds 08.10 = 3 weken) nog altijd geen enkel effect hebben gehad op cijfers en er steeds meer ziekenhuisopnames bij komen.

Het land zit al 2 weken in een semi-lockdown. We dragen allemaal overal een mondmasker. Binnen en buiten. Telewerken is de regel. We komen nog enkel buiten om inkopen te doen want meer dan dat is er niet. Geen enkel effect?


Vreemd...

De cijfers van de hospitalizaties: Gisteren, 29.10, lagen er, volgens de Excel Hospitalizations van Sciensano 6.187 mensen in het ziekenhuis waarvan 606 in Antwerpen, 1026 in Brussel, 1.149 in Henegouwen, 223 in Limburg, 1.154 in Luik, 160 in Luxemburg, 338 in Namen, 659 in Oost-Vlaanderen, 209 in Vlaams Brabant, 130 in Waals Brabant en 533 in West Vlaanderen.

676 ( van de 6.187) nieuwe opnames op 29.10

474 mensen hebben op 29.10 het ziekenhuis verlaten.

Wanneer ik de cijfers overloop valt op dat de ziekenhuis ontslagen nog altijd NIET in mindering worden gebracht van de ziekenhuis totalen. Er komen alleen maar bedden bij.

Er verlaten dagelijks steeds meer mensen het ziekenhuis maar dat is enkel zichtbaar in het laatste cijfer per provincie (new out)

Sciensano heeft gisteren publiek gemaakt dat tussen 21.10 en 27.10 2.030 mensen het ziekenhuis verlaten hebben en het verschil tussen opname en ontslag tijdens die week +- 1.800 bedroeg. Ook dat is niet zichtbaar in de ziekenhuistotalen.

Op basis van deze publicatie konden er per 27.10 onmogelijk meer dan 5000 mensen in het ziekenhuis liggen. Waarom worden de ziekenhuistotalen niet gecorrigeerd in min?

Vreemd...


VRT en VTM zeggen dat er 1.057 mensen (van de 6.187) op IC liggen maar ook dat stemt niet overeen met de Excel van Sciensano die bij optelling van de aantallen per provincie een resultaat geven van 897.

Vreemd...


Pierre Van Damme en corona commissaris Pedro Facon zeggen dat de ziekenhuizen zwaar overbelast zijn.

Vreemd...

Elke provincie heeft meerdere ziekenhuizen. België heeft in totaal 104 operationiële ziekenhuizen die allen honderden ziekenhuis bedden hebben. De grote ziekenhuizen hebben zelfs 1000 of meer bedden.

Slechts in 3 provincies liggen meer dan 1000 personen in het ziekenhuis. Indien evenredig verdeeld tussen alle ziekenhuizen van de provincie is dit een gemiddelde van 100 personen per ziekenhuis. Dat moet toch beheersbaar zijn? Temeer nu de meeste mensen het ziekenhuis op korte termijn verlaten.

897 personen op ICU. Indien evenredig verdeeld tussen alle ziekenhuizen komt dit neer op een gemiddelde van 8,6 personen op IC in alle 104 ziekenhuizen. Het feit dat Brussel en Luik overbelast zijn betekent dat er in bepaalde ziekenhuizen geen IC patiënten zijn (zoals Prof. Gala gisteren, 29.10, nog gezegd heeft - zie eerdere post met video van zijn toespraak).

Moet een gans land in lockdown gedurende 2 maanden omdat bepaalde ziekenhuizen op gedefinieerde locaties aan hun maximum capaciteit zitten terwijl er genoeg bedden voorhanden zijn en het spreidingsplan geactiveerd is?

Vreemd...


De overlijdens stijgen inderdaad maar situeren zich nog altijd voor het overgrote deel in de categorie van de bejaarden en zijn voornamelijk "vermoedelijke" corona overlijdens zonder test.

In een normaal jaar sterven er gemiddeld 300 mensen per dag, elke dag. Waarom wordt dit nooit gezegd?


Vreemd...


En dan, op het einde van het journaal toont VTM beelden van de verkiezingscampagna van Trump en Biden in Florida. Duizenden en duizenden mensen samen naast met elkaar in grote stadia. Zonder mondmasker, zonder afstandsregel, gewoon zoals vroeger. Nochtans worden er vandaag ook nog besmettingen geregisteerd en liggen er volgens de laatste berichten 16.932 op IC in de USA. Hier een lockdown, ginder iedereen vrij.


Het is allemaal zeer vreemd. De extreem negatieve berichtgeving wordt zo overtuigend gebracht door meerdere actoren dat de twijfel bij mij toeslaat.

Ik heb enkel de cijfers en de verklaringen van hoofden van ziekenhuizen zoals Prof. Dr. Gala (UCL) en Prof. Dr. Rigauts (AZ St-Jan) die vertellen dat het niet zo erg is als beweerd wordt.


Hoe denken jullie hierover? Is een complete lockdown gerechtvaardigd?
294 views0 comments
bottom of page