top of page
Search

CHINA VS TAIWAN & ZUID-KOREA

CHINA VS TAIWAN & ZUID-KOREA

Terwijl de wereld volledig gefocust is op het conflict tussen Rusland en Oekraïne waarin ook Nato, de US, de EU ( en België ) betrokken zijn, speelt er zich aan de andere kant van de planeet een ander probleem af dat steeds grotere proporties aanneemt maar volledig aan de aandacht van de internationale pers ontsnapt.

Gisteren ( dinsdag ) heeft China de US gewaarschuwd dat zij een hoge prijs zal betalen voor haar steun aan de pogingen van Taiwan om zichzelf onafhankelijk te verklaren.

Voor wie het nog niet wist : China is de afgelopen maanden een troepenmacht aan het opbouwen en voorbereidingen aan het treffen tegen Taiwan. Zij heeft al honderden militaire jets in het luchtruim van Taiwan gestuurd en een sterke zeemacht aanwezigheid voor de kust van Taiwan opgesteld.

Noot : het valt niet op hoor dat de US en Nato zich staalhard verzetten tegen de onafhankelijksverklaring van Luhansk en Donetsk ( Donbas ) die al 8 jaar gebombarbeerd worden door Oekraïne maar zij wel openlijk steun verlenen aan Taiwan die zich ( ook ) onafhankelijk wil verklaren van China.

Evenzo gisteren ( dinsdag ) heeft China verklaard dat de aanwezigheid van US kernkoppen op het grondgebied van Zuid-Korea onacceptabel is en zij deze kernkoppen meteen dient te ontmantelen en verwijderen. Als de US geen gevolg verleent aan deze eis zal China maatregelen treffen. Onder meer door US volledig uit te sluiten van Chinese producten, waaronder grondstoffen voor medicijnen, elektronica- en auto onderdelen,

Amerika fabriceert dit soort grondstoffen/onderdelen vrijwel niet meer. Onder Obama werd "' free trade " sterk gepromoot, de taksen verhoogd waardoor veel Amerikaanse bedrijven verkast zijn naar andere - veelal derdewereld - landen waar zij konden genieten van goedkope mankracht en zij dus ook nog eens extra winst konden boeken.

Observatoren stellen dat het conflict tussen China en de US inzake Taiwan en Zuid-Korea wel eens zou kunnen uitdraaien op WO III.

Met Rusland en China die de US in de nek zitten te blazen zou het wel eens heel slecht kunnen uitdraaien voor de Amerikaanse economie en helaas ook het Amerikaanse volk dat helemaal geen oorlog wil, niets te maken wil hebben met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, als de dood zijn voor een conflict met China en silly Joe zo stilaan willen villen ( wat hij echter niet aan zijn koude kleren laat komen, hij blijft maar doordrammen, arrogant oreren over democratie en vrijheid ( cf zijn State of the Union )

Biden kan beter een paar toontjes lager beginnen zingen en de rest van de gangbangers ook. Ik zei het eerder al : Rusland, China, Iran, Irak, Syrië trekken aan dezelfde leest ( en dan heb ik het nog niet over alle andere landen buiten de 30 die zich verenigd hebben en naar eigen zeggen " nog nooit zo één zijn geweest als nu "

Interesse in Biden zijn state of the union ? Alstublieft 🙂


https://www.youtube.com/watch?v=anX9tdFe31Q

5 views0 comments
bottom of page