top of page
Search

Brandbrief Nederlandse artsen over coronamaatregelen

Met respect naar hen die ziek werden, met oog voor het leed dat geleden wordt en met een sterke wens om niet te polariseren, roepen wij op tot open debat ook ten tijde van crisis. De proportionaliteit en subsidiariteit van de maatregelen dienen steeds meegewogen te worden in besluitvorming.


NEDERLAND.


" In totaal ondertekenden in 3 weken tijd meer dan 2000 artsen en medisch professionals de oproep tot een open debat over de proportionaliteit van de corona maatregelen. Daarnaast tekenden meer dan 16000 sympathisanten. Zij onderschrijven het beeld dat de maatregelen, genomen uit naam van bescherming van de volksgezondheid, meer schaden doen dan goed, zeker op de lange termijn.

...

Door de huidige angst en berichtgeving lijkt het foutieve beeld ontstaan dat men geen COVID-19 mag krijgen of het aantal besmettingen niet op mag lopen. Hoe vervelend het ook is om ziek te worden, dat is een risico dat we dagelijks lopen op vele gebieden. Preventie, waaronder een gezonde leefstijl met goede voeding, voldoende beweging en mentale fitheid zijn prioriteit om tegen ziekten bestand te blijven. Menselijke interactie en nabijheid zijn ESSENTIEEL om het immuunsysteem up to date te houden en, zoals uit velerlei onderzoek blijkt, ESSENTIEEL om gezond te blijven in zijn algemeenheid.

...

Maatregelen die mensenrechten schenden en inbreuk doen op lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht dienen te allen tijde gewogen te worden op proportionaliteit en subsidiariteit."


0 views0 comments

Comments


bottom of page