top of page
Search

Bijdrage van eerste gedeputeerde van de Provincie Antwerpen Luk Lemmens


Bijdrage van eerste gedeputeerde van de Provincie Antwerpen Luk Lemmens

Wat een mooie wijze woorden!!! Dank u wel Luc!


Bron: Luk Lemmens


"De provincieraad heeft gedebatteerd over de coronamaatregelen. Ik frons bij de corona-agressie die weer volop de kop opsteekt tegen mensen die durven zeggen dat het tijd is dat we mét het virus en niet ondanks het coronavirus ons leven leiden. Waakzaamheid en niet angst moet daarbij het kernwoord zijn.

Ik hoop dat mensen beseffen dat het leven niet stilgevallen is en dat ook ondanks corona er nog geleefd kan worden, terwijl we toch niet aan onze burgerlijke verantwoordelijkheid verzaken. Zo bieden we opnieuw een perspectief niet alleen aan onze ondernemers, maar ook aan onze inwoners. Zo niet, dan voelen de mensen zich op den duur een machteloze speelbal in een spel dat boven hun hoofd wordt gespeeld.

We kunnen het ons niet permitteren om deze angstcultus nog lang in stand te houden als we weerwerk willen bieden aan de grote, sociaal-economische uitdaging die zich voor de komende jaren aan het uitrollen is. Enkel met vertrouwen kunnen we een beheersbaar antwoord geven aan de angstpsychose die al maanden ons ‘samen leven’ dreigt te gijzelen.

Let wel, vertrouwen dat we met het virus kunnen leven, ontslaat niemand van ons van het nemen van noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zoals regelmatig handen wassen, elkaar niet de hand schudden, anderhalve meter afstand houden en een mondmasker dragen waar die afstand niet mogelijk is.

Uiteindelijk is dat een draaglijk compromis om onze vrijheid, om ons samen zijn, werken en ondernemen weer terug te winnen."

0 views0 comments

Comments


bottom of page