top of page
Search

Bestrijding van online desinformatie

Velen onder jullie vragen waar het fact-checken "plots" vandaan komt. De oorsprong vindt u in onderstaande link ( EU 26.04.2018 ) en bijgevoegd verslag,
"Op basis van het onafhankelijke verslag dat de deskundigengroep op hoog niveau inzake nepnieuws en online-desinformatie in maart 2018 heeft gepubliceerd en van bredere raadplegingen die de afgelopen zes maanden hebben plaatsgevonden, definieert de Commissie desinformatie als "aantoonbaar onjuiste of misleidende informatie die wordt opgesteld, weergegeven en verspreid om winst te maken of om het publiek opzettelijk te bedriegen, en die schade in het publieke domein kan veroorzaken."


Maggie De Block heeft in augustus 2020 een samenwerkings-akkoord afgesloten met FB om desinformatie tegen te gaan op social media. Op het moment van de publicatie van mijn post stond deze mededeling letterlijk op haar website www.maggiedeblock.be. Zij heeft dat bericht nadien verwijderd. De link naar die - ondertussen verwijderde pagina - staan nog altijd onder mijn post over dit topic. Scroll naar beneden op mijn pagina naar de bewust post over de samenwerkingen tussen Maggie De Block en Facebook waarin ik haar getagd heb.


T.a.v. alle factcheckers : ik vraag uw bijzondere aandacht voor de volgende woorden in de definitie die de EU gegeven heeft aan " nepnieuws " en " desinformatie:


"AANTOONBAAR onjuiste of misleidende informatie die wordt opgesteld, weergegeven en verspreid OM WINST TE MAKEN of om het PUBLIEK OPZETTELIJK TE BEDRIEGEN EN DIE SCHADE in het PUBLIEKE domein kan veroorzaken"


Factcheckers dienen neutraal en onafhankelijk te zijn en ALLE informatie die verpreid wordt inzake corona te checken op waarachtigheid aan de hand van CONCRETE bewijzen en NIET enkel de informatie die verspreid wordt door personen en/of wetenschappelijke studies en/of rapporten en verslagen van specialisten, die een tegengestelde mening hebben over corona, die indruist tegen wat bepaalde POLITICI en EXPERTEN verklaren zonder enige onderbouwde feiten/bewijzen.


Iedereen is gelijk voor de wet toch ?

36 views0 comments
bottom of page