top of page
Search

BELGIUM CONVOY

BELGIUM CONVOY ( Update 3 )

Minister Verlinden en Philippe Close, burgemeester van Brussel hebben het konvooi verboden omdat er geen aanvraag tot toelating is gedaan. Dit is slechts de helft van het verhaal dat voor de andere helft ook maar weinig klopt.

Er is geen aanvraag gedaan omdat er in België geen organisator is. Er is geen oproep vanuit België gebeurd om naar ons land te komen. Het zijn de truckers zelve die in hun land van oorsprong de handen in mekaar geslagen hebben en beslist om op 14.02.2022 naar Brussel te komen om een vrijheidskonvooi te vormen. In navolging van het konvooi in Canada. We weten niet in welk land dit initiatief begonnen is, noch hoe het komt dat plots tal van andere landen op de kar gesprongen zijn. We weten enkel DAT ze naar België komen, het trefpunt 14.02.2022 is en ze hier 1-2-3 weken zullen blijven. Om totale chaos te vermijden hebben een aantal personen beslist om structuur te brengen in het hele gebeuren en logistieke bijstand te verlenen ( mechanic aid, first aid, food & drinks points, meeting punten, synchronisatie punten.. ) zodat het hele zaak beheersbaar blijft. 2 personen uit het coördinatieteam hebben de afgelopen 8 dagen veelvuldige besprekingen gevoerd op het niveau van de gouverneur en vervolgens lokaal met de burgemeester en de politiediensten die één verantwoordelijke ( vast contact ) hebben aangeduid. Het is overigens ook op verzoek van de politie dat de inrij routes via de grote invalswegen, de meeting points en de synchronisatie punten in kaart zijn gebracht en publiek gemaakt. Het is dan ook - op zijn zachtst uitgedrukt - hypocriet te beweren dat er geen aanvraag tot toelating is ingediend zonder te verwijzen naar de vele besprekingen.

Burgemeester Close heeft een verbod uitgevaardigd om 1000 Brussel te betreden. De truckers worden afgeleid naar Parking C op de Heysel. Volgens de informatie waarover ik beschik zullen er weliswaar grenscontroles zijn maar het konvooi is NIET verboden over het ganse grondgebied en dit kan ook niet want tot nader order geldt nog steeds de Belgische en Europese wetgeving inzake het vrij verkeer van personen en goederen inclusief transport. De truckers hebben NIETS kwaads in de zin. Het is een VRIJHEIDSKONVOOI.

Het konvooi uit alle Europese landen gaat door. De meesten zijn al een aantal dagen onderweg. Dit kan niet geannuleerd worden. Wij hebben er geen zeggenschap over. Het enige dat het coördinatie team kan doen is proberen om de zaken zo goed mogelijk te coördineren, er structuur in te brengen, in goede banen te leiden en chaos te vermijden. De overheid zou ons dankbaar moeten zijn dat wij bereid zijn om die inspanning te doen.

Wat betreft de implicatie van Hands For Freedom heeft de reguliere pers vandaag vragen gesteld over de reden van onze betrokkenheid. Wij zijn net als de truckers VOOR democratie, VOOR vrijheid en VOOR het respect voor mensenrechten en menen dan ook dat het nuttig is om logistieke bijstand te verlenen voor dit buitenlands vrijheidsinitiatief om chaos te vermijden. Wij zijn overigens slechts een platform die de mogelijkheid van logies en food & drinks voor de truckers faciliteren. Niet wij maar de BURGERS zelve zijn degenen die dit waar maken. De solidariteit met de truckers is enorm. Alles overweldigend. Wij hebben tot nu toe al meer dan 500 aanbiedingen voor logies ontvangen over heel België en ook tal van logies mogelijkheden op diverse locaties in Nederland. Het aantal vrijwilligers dat bereid is om food & drinks stands te organiseren of mee helpen bemannen en/of koken, voedsel en drank brengen + ondernemingen en zelfstandigen die voedsel aanbieden overtreft alle verwachtingen. Wij kunnen de instroom van mails niet meer volgen dus sorry voor degenen die nog geen antwoord hebben gekregen. Wij proberen alle mails zo snel mogelijk te verwerken.

Hoe gaan de zaken in de praktijk in het werk ( voor het onderdeel dat HFF waarneemt ) ?

Voor logies : Alle personen die logies aanbieden dienen een formulier in te vullen met data van beschikbaarheden en aantal slaapplaatsen. Hun gegevens worden door het coördinatie centrum ( niet HFF ) opgenomen in een centrale databank ( GDPR proof ). Er wordt één centraal telefoonnumer kenbaar gemaakt waarnaar truckers kunnen bellen als ze logies wensen. De centrale biedt hen een locatie aan i functie van waar de trucker zich bevindt. Indien dit voor hen ok is, belt de centrale naar de aanbieder om aan te kondigen dat er 1-2-3 ( afhankelijk van de beschikbaarheid ) truckers met of zonder echtgenote die nacht willen komen overnachten. Als de aanbieder akkoord is, krijgt de desbetreffende trucker het adres en de aanbieder de naam van hun gasten. De verdere invulling geschiedt tussen trucker en aanbieder. HFF komt niet tussen in deze regelingen. Wij organiseren enkel de logistiek voor het tot standbrengen van de logies.

Voor relaispunten food & drinks : Elk relaispunt is een individueel initiatief van burgers die op de route van de truckers ( of daarbuiten ) eten en drinken willen aanbieden. Zij organiseren dat zelf en bepalen ook zelf wanneer ( timeframe van dagen en uur ) de post bemand wordt en wat er zal aangeboden worden. Het enige dat HFF doet is :

  • personen die een relais punt food & drinks willen inrichten bijstaan bij de organisatie en inrichting

  • de vele vrijwilligers die zich aanmelden om relaispunten te bemannen + alle mensen die soep, spaghettisaus, warme maaltijden, wafels, pannenkoeken, broodjes, andere voedingsmiddelen en dranken willen doneren verwijzen naar een relaispunt in hun buurt

  • het in contact brengen van sponsors en donateurs van voedingsmiddelen met de uitbaters van relaispunten zodat zij onderling kunnen afspreken wie wat wanneer gaat halen of brengen

  • het aankopen van voedingsmiddelen en dranken en de distributie naar diverse relaispunten ( noot : wij wachten nog op de bijgewerkte interactieve map met aanduiding van alle relaispunten, de reactie is zo overweldigend dat ze ook daar niet kunnen volgen )

We gaan onverminderd door met het op punt stellen van de voorziene faciliteiten. We zullen wel zien hoe het loopt. Wij verwachten dat het een fijne gebeurtenis zal worden die VRIJHEID hoog in het vaandel draagt.

Aan al degenen die van plan zijn (of waren ) om maandag naar Brussel te gaan : doe het niet. Brussel is niet toegankelijk. Wil u de truckers ( of sommige onder hen ) ontmoeten, kan dit op parking C van de Heysel. Voor de rest zal u ongetwijfeld opleggers met buitenlandse nummerplaat zien rond rijden. De Belgische truckersvakbond heeft kenbaar gemaakt dat zij van niets weet en niet mee doet. Dat hoeft niet te verbazen want er is in dit land geen oproep gedaan noch iets georganiseerd. De organisatie zit in het buitenland. Diverse landen.https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220210_94377658?fbclid=IwAR2v7ayA6L3OLZ3V98jO3VAKWeeCzsFnHpp_KiTZS_bs-F5sQGzDjLEJ7Rk

3 views0 comments
bottom of page