top of page
Search

AUSTRALIË

Door heftige regenval is de Hawkesbury rivier in Sidney op 05.07.2022 buiten haar oevers getreden en zijn er weer zware overstromingen in en rond de stad. Kennelijk al de 4de keer dit jaar. Rond de 47.000 mensen hebben hun woning moeten verlaten ( bevel tot evacuatie ). De huizen in de populaire Windsor wijk zijn volledig vernield. Velen hebben vandaag nog steeds geen water en elektriciteit. De opgelopen schade is gigantisch.


Er zijn bij de overheidsinstanties honderden klachten en schadeclaims binnen gekomen van Australiërs die hun hebben en houden verloren hebben. Zij verwijten de overheid dat de overstromingen het gevolg zijn van Cloud Seeding operaties die regelmatig worden uitgevoerd.

Wat zeggen de fact-checkers hierover ? Dat er op sociale media niet gefundeerde klachten circuleren over cloud seeding operaties in de buurt van Sidney. Zoals te verwachten viel worden deze afgedaan als .... complottheoriëen. https://news.yahoo.com/australia-floods-unfounded-cloud-seeding-232332301.html


Bij de vorige overstroming in en rond Sydney dd. 08.04.2022 heeft een vliegtuigmaatschappij honderden klachten ontvangen van burgers omdat haar piloten de cloud seeding operaties zouden uitvoeren. Ook dit is afgedaan als een " conspiracy theory ". https://www.cbsnews.com/news/online-conspiracy-cloud-seeding-floods-australia-pilots-violent-threats/


Nu, de reguliere pers heeft zoals gewoonlijk haar huiswerk niet gedaan. Ze was deze keer sneller dan de kippen om de vele burgers die klachten hebben geformuleerd af te doen als complotisten en wappies. De pers liegt. Weeral...

Op de overheidswebsite NAA ( National Archives Australia ) wordt openlijk toegegeven dat er cloud seeding operaties worden uitgevoerd voor de kust van Sydney. https://www.naa.gov.au/learn/learning-resources/learning-resource-themes/environment-and-nature/weather-and-climate/cloud-seeding-operation-coast-sydney.


Meer nog, op de overheidswebsite CSIRO MARINE AND ATMOSFERIC RESEARCH staan " Guidelines for the utilisation of cloud seeding as a tool for water management in Australia". In die richtlijnen wordt kenbaar gemaakt dat Australië al sind 1947 ( ! ) het weer beïnvloedt en toepassing maakt van Cloud Seeding. https://www.cmar.csiro.au/e-print/open/cloud.htm#:~:text=Cloud seeding experiments began in Australia in 1947%2C,out by Kraus and Squires (1947) near Sydney.


" 2.1 Early CSIRO Single Cloud Experiments Cloud seeding experiments began in Australia in 1947, shortly after the classic experiments of Schaefer (1946) in America showing that pellets of dry ice could rapidly glaciate a laboratory cloud. The first cloud seeding trials were carried out by Kraus and Squires (1947) near Sydney. In these and subsequent experiments from 1947 to 1952 scientists in the CSIRO Division of Radiophysics used Royal Australian Air Force aircraft (mostly Liberators, Beaufighters and DC3s) to drop dry ice into the tops of cumulus clouds. The conclusion reached from these experiments was that the method worked reliably and initiated rain that would not have otherwise occurred.

Waar zien we steeds opnieuw zware overstromingen ? In Sidney ....

Cloud Seeding is een techniek die sinds 1946 wordt toegepast om het weer te beïnvloeden en regenval te veroorzaken door het uitstrooien van bepaalde substanties in een wolkenmassa. De US heeft met deze techniek in 1946 zware overstromingen veroorzaakt in Vietnam om de Vietcong de jungle uit te jagen. Voor meer info over cloud seeding zie eerdere posts met een veelheid van bronnen en verwijzingen naar officiële kanalen of Youtube. Het kanaal staat vol met filmpjes over cloud seeding operaties oa ook in Dubai waar er evenzo overstromingen zijn geweest en de Sjeik die opdracht had gegeven voor de operatie on camera gewoon toegeeft dat er jaarlijks 500 miljoen dollar geïnvesteerd wordt in Cloud Seeding operaties om regenval te veroorzaken.

Als er ergers, zeer lokaal, zware overstromingen zijn, die nergens anders in het land of de regio voorkomen, kan u er lik op stuk op zeggen dat er is geklooid met het weer. Dit zijn geen normale fenomenen. Wie iets kent van meteorologie weet dat er zich in de lucht verschillende luchtlagen bevinden ( de zgn. thermiek ) en wolken zich in de lucht vrij snel verplaatsen ( afhankelijk van de windsnelheden aan 30-40 tot 130 km/uur of meer ) en regen in principe dus ruim verspreid uit de lucht valt. Laat maar eens een ballon met helium op in de lucht. U zal zien hoe snel deze zich verplaatst. Zelfs bij super goed weer zijn er bepaalde windsnelheden. Luchtballonnen en zweefvliegtuigen maken gebruik van de thermiek om zich snel over relatief grote afstanden te verplaatsen.

Of de bewering dat de piloten die de cloud seeding operaties in en rond Sidney uitvoeren staken omdat hun overuren sinds het begin van dit jaar niet betaald zijn door het WEF, waar is, blijft een open vraag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.https://inews.co.uk/news/world/sydney-floods-map-where-flooding-hit-australia-latest-weather-forecast-1723639

3 views0 comments
bottom of page