top of page
Search

AstraZeneca afgekeurd in Zwitserland- in België geen vaccinatie boven 55 jaar

" Het is nu officieel: het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend aan mensen ouder dan 55. Er is te veel onzekerheid over de doeltreffendheid van het vaccin bij die leeftijdsgroep.

Dat heeft de taskforce vaccinatie – een vergadering van de verschillende ministers van Volksgezondheid en de experts – vanmorgen beslist. Er is nog te weinig wetenschappelijke data over de werkzaamheid bij de oudere bevolkingsgroepen, zo is de uitleg.

De vaccinstrategie wordt daarom lichtjes aangepast. Het vaccin dat ontwikkeld werd door AstraZeneca en de universiteit van Oxford zal voorbehouden worden voor zorgverleners, risicopatiënten en politie-agenten die actief zijn op het terrein. Aanvankelijk zullen enkel mensen uit die groepen, die tussen de 18 en de 55 jaar oud zijn, het Britse spuitje krijgen.


Oudere groepen worden ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNtech of Moderna. België had 7,7 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin besteld. Op korte termijn kan het bedrijf echter maar 430.000 dosissen leveren. De eerste 80.000 spuitjes komen volgende week al aan. Zorgverleners uit de eerste lijn, en wzc- en ziekenhuispersoneel zouden er dus deze maand al mee ingeënt worden."


____________

Zwitserland keurt het Astrazeneca vaccin af maar België gaat het toch gebruiken voor personen tussen 18 en 55 jaar, te beginnen met de zorgsector, terwijl ( ook ) voor dit vaccin geen informatie beschikbaar is omtrent de werking en eventuele bijwerkingen op korte en lange termijn bij personen met bepaalde onderliggende aandoeningen. Dit is zonder meer roekeloos.259 views0 comments
bottom of page